Marknadsförarens verktyg del 3 av 7: Plats

Platsen är det tredje verktyget som marknadsföraren kan använda sig av och som ofta har stor betydelse för företagets omsättning.
 • Vart lokalisera vi vårt företag?
  - Centralt läge: Att placera sin rörelse på ett centralt läge kan vara avgörande för om det blir framgång eller inte. Baseras rörelsens omsättning på försäljning via butiken är det ännu viktigare då det gäller att få in de potentiella kunderna in till butiken. Dock så innebär ett centralt läge oftast en högre hyra som ofta är en stor del av företagets kostnadsbild.

  - Ocentralt läge: Att placera sin rörelse på ett ocentralt läge kan vara väldigt gynnsamt om rörelsens omsättning inte är beroende på försäljning via butik, ett exempel skulle kunna vara ett företag som säljer sina varor via postorder. Det ocentrala läget ger oftast en lägre hyra och därmed en bättre möjlighet för ett positivt resultat.

 • Vilka öppettider ska företaget ha?
  Öppettiderna är av stor vikt för resultatet. Generösa tider ger större möjlighet till försäljning men också större personalkostnader.

 • Vilka telefontider ska företaget ha?
  Bra telefontider är viktigt då det gäller företag som har hög servicegrad till sina kunder. Ett bra exempel skulle kunna vara supporten för ett bredbandsföretag, många privatpersoner surfar på kvällen och behöver därför oftast hjälp på kvällstid.

 • Ska företaget finnas på Internet?
  Internet blir viktigare och viktigare för varje dag som går. Även om många företag väljer att inte ha någon webbplats så rekomenderar jag att satsa på detta medie hela tiden växer.

 • På vilken nivå i distributionssystemet ska företaget finnas?
  Din plats i distributionssystemet påverkar företagets intäkt och kostnadsbild. Viktiga faktorer är företagets val av geografisk marknad. Vill ni sälja till hela Sverige så kanske det är lättare och billigare att sälja direkt till grossisten, men om du har den lokala staden som är företagets geografisk marknad så väljer du säkert en lokal affär.
The final piece to your puzzel

lyckblom.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0