Så får du chefen att lyssna

 

Att göra karriär handlar ofta om att visa vad man går för samt att få sin chefs uppmärksamhet. Att sälja in idéer är inte det lättaste men här kommer tre bra tips.

1. Betrakta idén från chefens perspektiv
Det är väldigt svårt att sälja in en tanke om du inte förstår hur chefen kommer att uppfatta förslaget. Innan du föreslår något bör du ta reda på vad din chef prioriterar och värdesätter. Är det ökad försäljning som är prioriterat bör ditt förslag just bidra till det.


2. Presentera den idén på rätt sätt
Hur brukar din chef tycka om att få information? Är det genom en kort muntlig presentation eller kanske via power point? Berätta om din idé på ett sätt som din chef uppskattar.

 

3. Gör idén levande
Om du vill göra din idé tydlig, använd exempel från verkligheten. Kanske kan du visa hur andra företag har gjort?


Källa: Harvard Business Review


The final piece to your puzzle

lyckblom.se

 


Google satsar på innovativ spännande teknikI förrgår kunde man läsa i Times Online att Google nu satsar på en ny innovativ teknik för nästa generations mobiltelefoner. De har ambitionen att utveckla en applikation som ska genom tal till tal översätta olika språk nästan på en gång. Detta uttalande kommer från chef för deras översättningsservice , han säger vidare att de tror sig ha denna funktion klar om några år.

Google satsar onekligen hårt på att komma in på mobiltelefonsegmentet, spännande är bara förnamnet.

Klicka här om du vill läsa hela artikeln

 

The final piece to your puzzle

lyckblom.se

 


RSS 2.0