IT jätten Google tar upp kampen mot Appel

 

Idag presenterade Google sin första egna mobiltelefon, och tog därmed steget in i en gigantisk kamp mot Appels succételefon Iphone.

 

Telefonen som går under namnet Nexus One kommer i USA att inte vara operatörslåst, vilket gör att man kommer att kunna använda den till vilket GSM-nät man behagar.

 

Mobilen bygger på Googles senaste operativsystem Android och är en så kallad smartphone med pekskärm. Den kommer att ha finesser som röststyrd inmatning, 5 megapixels kamera med autofokus och blixt mm. Tekniskt sett tros den vara lite vassare än konkurrenten. Bland de förinställda programvarorna kommer den bland annat att innehålla Google Calendar och Goggle Maps. Nexus One lanseras troligtvis under våren i Europa och beräknas kosta ca 4000 kr vilket är ca 2000 kronor billigare än Iphone.

 

Detta kommer att bli en intressant kamp som ska bli väldigt spännande att följa. Frågan är; Kommer Google att lyckas med sin utmaning och ta en betydande del av marknaden?


Klicka här om du vill läsa mer om telefonen

 

The final piece to your puzzle

lyckblom.se

 


Kommentarer
Postat av: Jesper

Jag tror att Google absolut kan ta en del marknadsandelar, dels för produkten samt priset och för att den inte är operatörslåst men mest för att Google är världens största sökmotor med massor av kapital.

2010-01-07 @ 12:10:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0